life cycle three

De Begeleidingscoach

LowerLeft
LowerCenter
LowerRight
Christien van dijk

De Begeleidingscoach

Ik ben Christien van Dijk. Al sinds mijn jeugd was samenwerken met andere mensen en dieren en ze ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen het liefste wat ik deed. Als de ander dreigt vast te lopen en ik kan er voor ze zijn en helpen inzien dat er mogelijkheden zijn, dat geeft me een goed gevoel. Hier is coaching op zijn plaats. Na een ongeluk mocht ik zelf de diepte in gaan om te kijken of er nog mogelijkheden waren en die zijn er volop. De zoektocht bracht me in aanraking met complementaire zorg nadat reguliere gezondheidszorg mij opgaf, hier leerde ik dat fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niet los van elkaar gezien kunnen worden. Wij zijn één geheel en hier begon mijn leven opnieuw.

Na vele studies werkte ik o.a. als begeleidster bij een dag- en woonvoorziening voor uit huis geplaatste jongeren en ouderenzorg. De ervaring is niet uit een studieboek te leren. In mijn praktijk werk ik als coach, daarnaast heb ik een praktijk als natuurgeneeskundige en energetisch therapeut. Deed ervaring op als vrijwilliger in de hulpverlening en zorg voor jongeren met autisme en aanverwante stoornissen, gedragsproblematiek en verslavingen. Hier is nog veel verbetering haalbaar.
Zo komt coaching steeds vaker op mijn pad. Als coach kan ik er echt zijn voor de ander, individueel als het in je werk dreigt vast te lopen of ondersteund via een PGB. Al mijn ervaringen in het werken met de meest uiteenlopende mensen met allerlei sociale problematiek, vormen de basis om mijn cliënten goed te kunnen helpen.
Hierbij vind ik het erg belangrijk dat ik "open" sta voor allerlei verschillende mensen én (voor)oordelen neem ik niet aan. Met mijn brede ervaring, ook als ervaringsdeskundige, weet ik op veel vlakken de weg en lukt het zaken te regelen. Als er nood is, kijk ik mee tot de cliënt weer in staat is om zelf de regie over de eigen situatie te voeren. Bovendien zie ik begeleiding als maatwerk. Wat betekent dat ik net zolang zoek tot ik een manier gevonden heb, die voor een bepaalde cliënt de beste ondersteuning biedt. En uiteraard doe ik wat in een bepaalde situatie nodig is. Vaak gehoord is de persoon "wil niet", als er goed gekeken wordt moet er staan "kan niet" en dat is een hele andere beleving en benadering.
Autisme wordt vanaf nu dan ook een kwaliteit genoemd zoals het hoort.

Coaching tussen mens en dier.

Iedereen die een huisdier heeft weet hoe belangrijk het dier voor hem of haar is. Het wordt een gezinslid. Ik weet niet beter dan dat wij altijd huisdieren hadden.
Voor degene met autisme, ADHD, ADD, wordt het dier het rustpunt, het dier heeft geen oordeel en is gewoon aanwezig.
Voor begeleiding in de aanschaf, opvoeden, samenwerken kun je bij de Begeleidingscoach terecht.

Vindt je dat het niet soepel loopt tussen je huisdier en jou, dan gaan we hier samen aan werken, het dier wil je iets duidelijk maken, het spiegelt je en verteld je dat het tijd is om aan jezelf te gaan werken. Het dier zal je hierbij helpen.

Vindt je dat het niet soepel loopt tussen je huisdier en jou, dan gaan we hier samen aan werken, het dier wil je iets duidelijk maken, het spiegelt je en verteld je dat het tijd is om aan jezelf te gaan werken. Het dier zal je hierbij helpen.

Ik heb de mogelijkheid gekregen om vele studies te kunnen volgen, onder andere: